Vagnhistoriska Sällskapets renoveringskurs

Den 20 – 22 april 2018

Vårens tema blir ”målning” och ”vårda”

En äldre kulturvårdare med målning som specialitet kommer att närvara och ge tips om färg, penslar och hur man målar, randar, ådringsmålar och spacklar. Ta med hela ditt ekipage eller bara en eller flera delar som t.ex. hjul eller en skakel som du vill syssla med på kursen eller bara vill ha ett utlåtande om hur du ska gå vidare i hemmiljö. Smedjan är tillgänglig för ev. denna typ av arbete. Charlie Blomqvist, medlem, hovslagare och smed, är närvarande som deltagare och kan ge tips. Vi kommer att prata om hur man vårdar sitt ekipage efter inköp, renovering eller turen och dela ut vår folder om detta. Självklart går det att göra andra jobb och få råd och hjälp om era ekipage denna helg med kompetenta handledare. Det sociala umgänget är som vanligt en självklar ingrediens. Alla och allt är välkommet och vi försöker givetvis förmedla de råd och den kunskap vi har. Vi vill inte ha fler än 12 st. p.g.a. av utrymmesskäl så det gäller att anmäla er i tid.

Vi startar som vanligt med lunch kl.12.00 på fredagen och avslutar med lunch på söndagen. Boende kan ske på Forsviks vandrarhem där vi även äter. Kostnaden för kursen exklusive boende och mat är som vanligt bara 600: -. Självklart blir det någon form av social kulturaktivitet på lördag kväll.

Boende bokas på Forsviks vandrahems hemsida där vi har förbokat rum. www.forsviksvandrarhem.se eller mail receptionen@forsviksvandrarhem.se eller telefon 0505-41137. Priset ligger på drygt 500:- per rum.

Plats finns även för att ställa husbil eller husvagn

 

Anmälan genom att betala in 600:- på VHS Plusgiro 583056-7 eller Bankgiro 5793-1289. Ange namn, adress, mailadress och telefonnummer samt om ni har några allergier.

Maila även gärna din anmälning till Lasse Hellsten med lite information om vad du ska ha med dig och ev önskningar och dina adresser och telefonnummer.

Har ni några speciella önskemål om blästring, material eller verktyg, så kontakta Lasse .

Har du frågor, ring eller maila, välkommen:

Lasse Hellsten 070-2577499 eller hellstenlasse@gmail.com

Peter Ambjörnsson 0706-582811 eller ambjornsson.peter@gmail.com